Marieke en Wendy in Zuid-Amerika!!

Cusco en Puno

Hallo allemaal!

Onze vrije dag dus lekker rustig aan gedaan in Cusco. Wewaren best wel erg moe van Machu Picchu.Marieke had ook wat last van haar darmen en besloot om het diner over te slaan en in het hotel te blijven. Op zich geen slecht idee, want het was een nogal duur restaurant en dat was niet echt logisch... Maja heb maar een kippensoepje met wat brood gegeten, dat was wel genoeg.

Gelukkig voelde Marieke zich al weer wat beter vanmorgen. Om 8 uur vertrokken we vanuit Cusco naar Puno, volledige naam San Carlos de Puno, is een stad in het zuiden van Peru. Puno ligt op 3.860 meter boven zeeniveau aan de oevers van het Titicacameer en telt ongeveer 120.000 inwoners. Puno heeft een haven van waaruit men naar Bolivia kan varen of naar de eilanden Taquile, Amantaní en het schiereiland Capachica.

Vandaag is voornamelijk een reisdag. We zijn 7 uur onderweg en stoppen alleen even omnaar het toilet te gaan. Onderweg nog wel wat mooie foto's gemaakt! Om 15 uur zijn we aangekomen in Puno. Hebben een mooi hotel! Hier blijven we2 nachten. We hebben netgegeten (Marieke een tomatensoep en Wendy een ommeletje) en ook wat foto's gemaakt.We blijven nu 2 uurtjes in het hotel en gaan dan nog even licht avondeten.

Denkdat we weer vroeg op bed liggen, aangezien we morgen weerom 7 uur gaan vertrekken. We gaan de hele dag op een boot over het Titicacameer. Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika, met een oppervlakte van 8340km². Het ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia op 3812 meter boven de zeespiegel, en is het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. De diepte is gemiddeld 140-180 meter, maximaal 280 meter. Er monden 25 rivieren in het Titicacameer uit, maar geen hiervan is van bijzondere betekenis. In het meer liggen 41 eilanden. Sommige hiervan zijn dichtbevolkt. De bekendste eilanden zijn Isla del Sol, Amantaní en Taquile. Wij gaan in ieder geval naar Taquile en volgens mij ook naar Uros. Daar leven de mensen op eilanden gemaakt van stro! Die fotos en het verhaal volgen morgen, want we hebben een goede wifi verbinding hier in het hotel!

Dit zijn onze laatste2 dagen in Peru,daarna door naar La Paz Boliva!

Marieke en Wendy

carla van der velden

wat een prachtige verhalen en foto's wij genieten zo stilletjes mee. hier is alles oké julia is hier, goede vlucht gehad en het viel alles allemaal mee Ga maar nog meer genieten, dan doen wij met jullie mee!

fleur

Hoi,

Wat heerlijk om te lezen, ik ben jaloers.... Geniet er lekker van!
Dikke kus Fleur

marieke

Hoor net dat er aardbeving in peru is geweest. Wij waren net weg! Alles gaat goed hier dus.