Marieke en Wendy in Zuid-Amerika!!

Machu Picchu

Hallo allemaal!

We zijn terug van onze 3 daagse tour! Het was geweldig!

We hebben op onze eerste dag een project bezocht wat GAP sponsort. Dit waren vrouwen met eigen kleding en tradities welke wol aan het weven waren tot kleden en kleding. Erg leuk om te zien (zie foto's) We hebben hier 2 armbandjes gekocht om het project ook een beetje te sponsoren.

Vervolgens zijn we naar de Sacred Valley gereden om daar de incaruines (Pisac)te bekijken. Erg mooi!! We hadden een leuke gids welke ons veel kon vertellen. Vervolgens zijn wij doorgereden naar onze slaapplaats Ollyantantambo. Hier stonden ook weer inca ruines. Deze zijn allemaal op grote hoogte gebouwd. Het was dus een flinke klim met veel treden naar boven. Maar erg vet allemaal wat de inca's hebben gedaan in het verleden en hoeveel van deze kennis we nu nog steeds gebruiken. We hebben hier veel foto's gemaakt. In de avond zijn we met zijn allen wezen eten in een restaurantje. Hier heeft Wendy pizza gegeten en ik pasta.

We gaan hier met de groep 2 x per dag uit eten (lunch en diner) Erg gezellig. Het eten is oke hier. Je kan vaak kiezen uit sandwiches, omelettes, pasta of een Peruaans gerecht. We eten alleen niet echt veel omdat we geen honger hebben.

De volgende morgen zijn wij naar de trein gelopen met zijn allen. De treinreis was ongeveer 1 uur en 30 minuten. Erg mooi door alle bergen heen! We kamen hier om half 8 in de ochtendaan omdat we de trein van 6 uur hadden. We hadden deze dag een vrije dag. We zijn gaan eten met de spanjaard en engelsman. Daarna hebben we met zijn 4en naar Barca Real gekeken in een restaurantje. In de avond hebben we met zijn allen gegegeten bij een luxe restaurant. Hier hadden ze alleen maar Peruaase gerechten welke erg lekker waren! Daarna zijn we naar bed gegaan omdat we de volgende dag naar Machu Picchu zouden gaan!!!! (1van de hoogtepunten van de trip)

We liggen hier iedere avond uiterlijk om half 10 te slapen. Slapen ergveel dus. Volgende dag dus Machu Picchu, we namen de bus van half 5 naar MP.

Machu Picchu (Peru) is een stad van de Inca's die door de Spanjaarden nooit is ontdekt en daardoor ook niet vernietigd werd. Er is in deze stad nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden. De naam Machu Picchu betekent letterlijk Oudeman Hoogte in het Quechua.

Dit bustripje duurde 30 minuten en was erg mooi! Ik had graag de wandeling gemaakt van 3 tot 4 uur naar boven maar dit kon helaas neit ivm de tijd. Nadat we op de berg aankwamen moesten we onze paspoorten en ticket laten zien en konden we beginnen aan een stijl klimmetje. Hierna hadden we uitzicht over MP!! Helemaal geweldig was dit!! Paar kodak momentejs gehad waarna onze
tour van 2 uur om 8 uur begon. Hier veel informatie gekregen over het inca rijk en machu picchu. Om 10 uur hadden we nog 2 vrije uurtjes en zijn we weer naar boven geklommen. Op dat moment was het al een heel stuk drukker met toeristen. Niet voor niets zo vroeg uit ons bed gekomen dus. Op dat moment waren er erg veel wolken en op sommige momenten kon je MP helemaal niet meer zien. We wilden toch nog een uurtje wchten om te kijken of we nog wat mooie shotjes konden krijgen. Ons geduld werd beloond. Zie foto's. Het zonnetje scheen helaas niet en het regende af en toe. Vervolgens hebben we nog geluncht in aguas calientes en hebben we 1,5 uur later de trein genomen terug naar Ollyantantambo. Hier moesten we nog 1,5 uur in de bus zitten om terug te komen in Cusco.

Vandaag hebben we in Cusco een vrije dag. We zijn net naar hetInca museum geweest en hebben daarna soep gehad voor de lunch met brood.

Morgen gaan we naar Puno! Dit is een busreis van 7 uur en komen we op 4000!! meter hoogte. Hopenlijk krijgt Wendy niet weer last van de hoogte. We hebben pillien gekocht die ze nu iedere dag neemt, dus dat zou moeten helpen.

We weten niet wanneer we weer internet hebben, maar zodra we dat hebben, dan lezen jullie natuurlijk weer een nieuw verhaal! We zullen nu ook wat fotos op de site gaan zetten.

Liefs,

Marieke en Wendy

auke

mooi verhaal weer guppie.. veel plezier weer op jullie avontuur en blijf heel!! x

J,M&R

Eej meiden, leuk weer een verhaal van jullie te lezen klinkt erg goed allemaal en snap dat jullie iedere avond vroeg in bed liggen als je zo s morgens vroeg op pad gaat!!!! Maar ook door de hoogte verschillen moet je lichaam harder werken dus slapen kan geen kwaad!! Maar al Peruaanse cavia gegeten :-) Veel plezier nog daar en ga zo de pics bekijken. Kus ons

Gringo

Joe Joe,
Inca rijk lijkt me geweldig om te zien. Volgend onderwerp van mijn geschiedenisles gaat hierover :) Snel foto's dus graag, want dan gebruik ik die voor mijn les hahahahaha
X

AM en I

Jeetje wat klinkt dit allemaal weer super!!!
de lust naar vakantie word zo wel weer heel erg... hihihih

Geniet er maar fijn van

Eems

Ow jongens Machu Pucchu!!! geweldig!! Geniet lekker!!! Tis hier kouddddddddddddddddddddddd xx